Rock konsert

Så gör du dig redo för rockkonserten

Att gå på konsert är kul, framför allt om det är en rockkonsert där du har möjlighet att klä upp dig och sminka dig. Med snygga rockkläder och matchande sminkning kommer du passa in perfekt på konserten. Här hittar du de bästa tipsen på hur du förbereder dig inför rockkonserten.

Ska du iväg på Sweden Rock, House of Metal eller någon annan rockkonsert? Kul! Rock och hårdrock är omåttligt populära musikgenrer som lockar tusentals konsertbesökare varje år. Att gå på rockkonsert är något speciellt eftersom många i publiken klär upp sig och sminkar sig rockigt. Att skapa en personlig rock-look behöver varken vara svårt eller dyrt.

Välj rockiga kläder

På en rockkonsert bör du givetvis ha rockiga kläder. Hos EMP hittar du ett brett sortiment av coola kläder och accessoarer som passar utmärkt till en rockig outfit. EMP är Europas ledande onlinebutik för produkter inom rock och hårdrock. Med en bra EMP rabattkod från Gratislandet kan du klicka hem dina favoritprodukter till ett bättre pris. Hos EMP kan du bland annat köpa följande till din konsertoutfit:

  • T-shirt med tryck
  • Luvtröja
  • Gotisk klänning
  • Skinnjacka
  • Jeans och läderbyxor med nitar

Matcha sminket med outfiten

När det kommer till sminket så kan du med fördel matcha det med din outfit. Inom rock och hårdrock är det vanligt att både män och kvinnor sminkar sig. Det vanligaste är sotade ögon, men även mörka naglar och läppar är populärt. På 70-talet var det rockbandet KISS som satte trenden med helsminkade ansikten. Sedan dess är det mycket vanligt att se många sminkade ansikten på rockkonserter och festivaler. Du väljer såklart själv hur du vill sminka dig, men många tycker att det är kul att ta ut svängarna lite på konserten.

Lämna väskan hemma

När du har fixat din outfit och sminkat dig är det dags att bege dig till konserten. Ett tips är att lämna väskan hemma. I Sverige råder det nämligen väskförbud på större evenemang, exempelvis konserter, sedan 1 november 2023. Väskförbudet infördes på grund av den höjda terrorhotnivån i Sverige. Ta med kontokort och legitimation, men lämna resten av prylarna hemma när du ska iväg på rockkonsert.